Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος :το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξακολουθεί να κάνει προόδους.

vΑπέναντι στα δειλά και παραπλανητικά άρθρα, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Ατμίσματος δηλώνει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνεχίζει την ανοδική του πορεία στη Γαλλία, και αυτό προς όφελος της δημόσιας υγείας. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καπνίσματος 2017, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Ατμίσματος θεωρεί ότι το άτμισμα είναι το καλύτερο όπλο για την καταπολέμηση του καπνίσματος που αποτελεί την πρώτη αιτία θνησιμότητας που μπορεί να αποφευχθεί και είναι υπεύθυνο για θανάτους  78.000 ατόμων κάθε χρόνο στη Γαλλία.

Σε μια πρόσφατη έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο οργανισμός

΄΄Τι να Επιλέξετε ΄΄ (Que Choisir ) υποδεικνύει ότι το 82% των ερωτηθέντων έχουν σταματήσει εντελώς το κάπνισμα χάρη στο  ηλεκτρονικό τσιγάρο και ότι η διακοπή του καπνίσματος ήταν εύκολη στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε όλη τη Γαλλία, οι μαρτυρίες αυξάνονται, από τους πρώην καπνιστές, από δίκτυα υποστήριξης ατμιστών ηλεκτρονικού τσιγάρου και τους επαγγελματίες υγείας : προωθούν υπεύθυνα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί αποτελεσματικά κατά του καπνίσματος, ως μια απείρως λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική λύση.

 

Για τους καπνιστές που δεν έχουν ακόμη καταφέρει να σταματήσουν εντελώς το κάπνισμα με τo ηλεκτρονικό τσιγάρο ή βρίσκονται σε κατάσταση αποτυχίας, παρά την ισχυρή τους προθυμία θα πρέπει να ενθαρρύνονται στις προσπάθειές τους να σταματήσουν το κάπνισμα. To να γίνεις ατμιστής ηλεκτρονικού τσιγάρου, για μερικούς καπνιστές συμβατικού τσιγάρου,  απαιτεί  ενθάρρυνση και στήριξη: συμπληρωματικά με τα υγρά και τον υπόλοιπο εξοπλισμό ασφαλείας και ποιότητας ενός ατμιστή, οι συμβουλές και η εμπειρογνωμοσύνη σε μακροπρόθεσμη βάση, εκ μέρους όλων των Ειδικών πάνω στο άτμισμα , είναι υψίστης σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία ποσοστά του καπνίσματος στη Γαλλία – μεταξύ των μεγαλύτερων αν όχι το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη -, καθώς και οι δημόσιες πολιτικές για την καταπολέμηση του καπνίσματος, θα πρέπει να γνωστοποιούνται στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον υπουργό αλληλεγγύης και υγείας. Αντί να υποβαλλόμαστε στην παραπληροφόρηση ή στην επιβολή αδικαιολόγητων εμποδίων στην διάδοση του, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το άτμισμα αποτελεί την ιστορική ευκαιρία να τερματίσει τις εκατόμβες που προκαλεί το κάπνισμα αφού καθημερινά ξεπερνά τους 200 νεκρούς.

 

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μείωσης από τους κινδύνους του καπνίσματος και  έχει γίνει το Νούμερο 1 εργαλείο στη Γαλλία για να σταματήσει το κάπνισμα. Κάθε μέρα,  ειδικοί επαγγελματίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου και χιλιάδες καταστήματα και σημεία πώλησης του συμπαρίστανται και συμβουλεύουν τους καπνιστές του συμβατικού τσιγάρου: Μελλοντικές μελέτες θα επιβεβαιώσουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνέβαλε έτσι ώστε ήδη 1 εκατομμύριο Γάλλοι να σταματήσουν εντελώς το κάπνισμα και σκεφτείτε ότι αυτή η ουσιαστική κίνηση μόλις ξεκίνησε.

¨

Πηγή: Διεπαγγελματική Οργάνωση Ατμίσματος(FIVAPE)

http://www.fivape.org/journee-mondiale-sans-tabac-la-vape-continue-sa-progression/#_ftn3

Παρίσι ,31 Μαϊ. 2017

Υπεύθυνη Μετάφρασης

Κατερίνα Γεωργιάδου

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X